Powered By Blogger

sâmbătă, 20 septembrie 2014

Paznicii legamantului, Tom Egeland

Dupa ce am terminat de citit trilogia Sanctus, am "pus mana" pe o alta carte, luata la intamplare ce ii drept. Ceea ce mi-a atras atentia a fost titlul. Ce m-a incitat sa o iau si sa nu o pun jos, a fost scurtul rezumat de pe coperta din spate.

Cartea trateaza si impleteste trei mitologii: crestinismul, cea nordica si cea egipteana, intr-un mod in care nu credeam posibil. Autorul cam pune sub semnul intrebarii lucrurile pe care le credem fara sa le cercetam, si mai important, mereu sa ne punem intrebari si sa gasim raspunsuri unde nu te astepti.



Despre ce e vorba?

Dupa ce si-a facut un renume in cercurile stiintifice prin descoperirea Raclei Sfintelor Taine, excentricul arheolog Bjorn Belto si-a reluat existenta searbada de mai inainte. Tocmai cand credea ca nu mai are ce sa i se intample, gaseste insa niste manuscrise criptate care ii dau din nou viata peste cap, aruncandu-l in mijlocul unei conspiratii religioase vechi de o mie de ani. Bjorn pune cap la cap toate indiciile, in acealsi timp spargand coduri din ce in ce mai complexe.

Cercetarile il poarta inapoi in timp, in anul 1013, cand razboinicii vikingi ai regelui Olav au jefuit un mormant egiptean, intrand in posesia celui mai mare secret al Vechiului Testament. Descoperirile il poarta din bisericile de lemn din Norvegia pana in pesterile din Islanda, din Londra pana in Luxor si in Republica Dominicana. O calatorie in jurul lumii, care in anumite momente il va lumina, dar in altele il va baga si mai mult in ceata.

Dar avand pe urmele lui o serie de asasini platiti, va reusi Bjorn sa dea in vileag cea mai mare musamalizare din istoria crestinismului, si sa scuture din temelii tot ce a fost cladit pana acum? Asta o veti afla doar daca veti citi aceasta minunata carte.

Chiar o recomand iubitorilor actiunii bine inchegate, celor care indragesc o poveste plina de suspans si o intriga care te tine cu sufletul la gura. Cartea si-a implinit menirea si mi-a starnit curiozitatea sa aflu cat mai multe despre civilizatiile nordice, si sa sap mai adanc in vechea civilizatie egipteana. Eu ii dau 9/10.

Cartea am luat-o de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu