Powered By Blogger

joi, 22 noiembrie 2012

Mai exista bunele maniere?

Cum in ultima vreme circul foarte mult cu transportul in comun, am observat anumite trasaturi, sa le spunem, care tin de buna crestere si de bunul simt civic si personal.

Situatia 1. Vine tramvaiul/troleibuzul/autobuzul in statie. Ce facem? Asteptam frumos sa coboare toata lumea si apoi urcam? Neah, ar fi prea usor. De ce sa nu ne inghesuim ca niste ovine, ca poate poate pleaca mijlocul de transport si ne lasa cu ochii in soare.



Situatia 2. Suntem deja in tramvai si trebuie sa compostam biletul sau sa validam abonamentul. Din nou, inghesuiala la validare de catre persoanele mai in etate este la rang de virtute. Mai nou, am observat metoda posetei. Cum lenea este mare, nu se mai scoate abonamentul din poseta. Ci dimpotriva, se ridica poseta si se valideaza cu tot cu ea. Cool, nu?

Situatia 3. Mare inghesuiala, mon cher. Toata lumea sta ca sardinele. Daaar, doamnele in varsta insista sa fie lasate sa stea jos. Daca abia este loc cat sa ajungi sa compostezi biletul, cum pot aceste doamne sa emita pretentii de buna crestere. Evident, adauga celebra fraza : Tinerii din ziua de azi nu au deloc bun simt.

Sa-mi fie cu iertare, dar nici persoanele in varsta nu au un foarte dezvoltat simt civic. De bun simt nici nu mai vorbesc. Deci, ce e de facut? Probabil ne vom adapta si vom deveni toti niste vite, care se vor impinge, vor vorbi colorat si nu vor mai avea nicio urma de umanitate.

The future is not that bright....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu